Retail Estates en Westpoort Vastgoed verwerven Tref Center Venlo

05 juli 2022

Persbericht 05-07-2022 – Het Tref Center in Venlo is grotendeels in handen gekomen van twee nieuwe eigenaren; het Belgische beursgenoteerde Retail Estates en de Nederlandse private investeerder Westpoort Vastgoed.

Het verworven gedeelte van het Tref Center in Venlo omvat ruim 31.000m2 non-convenience retail. Het telt 19 winkelpanden, de belangrijkste huurders zijn Lidl, Leenbakker, Trendhopper, Bever, Jysk, Beter Bed, Basic-Fit, KFC, Keukenconcurrent, Swiss-Sense, Brugman, Buitenhof, Henders&Hazel en vele anderen. Een deel van het Tref Center is onlangs grootschalig gerenoveerd en huisvest onder andere een nieuwe Kwantum en de grootste Pets Place van Nederland.

Het complex met een totale oppervlakte van ruim 51.000m2 ondergaat momenteel de laatste fase van haar renovatie en zal met de vernieuwing van de Tref Box (geen onderdeel van deze transactie) een grootschalig en gevarieerd winkelaanbod bieden aan veel consumenten uit Venlo en de regio tot over de Duitse grens.

De aankoop door Westpoort Vastgoed en Retail Estates past volledig binnen hun strategie om de belangen in PDV/GDV bezit in Nederland verder uit te breiden. Ter gelegenheid van deze investering in Venlo zijn zij een samenwerking aangegaan met de intentie om, door bundeling van hun expertise, de locatie verder te optimaliseren door een goede huurdersmix te bewerkstelligen en de locatie langdurig te exploiteren.

Retail Estates nv is een nichespeler, gespecialiseerd in de terbeschikkingstelling van perifeer winkelvastgoed gelegen aan de rand van woonkernen of langs invalswegen naar stedelijke centra. Retail Estates nv verwerft dit vastgoed van derden of bouwt en commercialiseert winkelpanden voor eigen rekening. Retail Estates is actief in de Benelux en hoofdzakelijk geïnvesteerd in Retail Parken. Per 31 maart 2022 heeft Retail Estates nv 987 panden in portefeuille met een winkeloppervlakte van 1.177.577 m², verspreid in de Benelux waarvan 553 mio EUR in Nederland is geïnvesteerd in o.a. een 10-tal retailparken. De bezettingsgraad van de portefeuille bedraagt op 31 maart 2022 97,83%. De reële waarde van de geconsolideerde vastgoedportefeuille van Retail Estates nv per 31 maart 2022 wordt door de onafhankelijke vastgoeddeskundigen geschat op 1.759,88 mio EUR.

Retail Estates nv is genoteerd op Euronext Brussels en Euronext Amsterdam en heeft het statuut van openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (“GVV”).

Westpoort Vastgoed is een private vastgoedinvesteerder met een uitgebreide portefeuille die grotendeels bestaat uit kantoren en grootschalige retail. Daarnaast beschikt zij over diverse ontwikkelposities voor woningen. Westpoort heeft zeer ruime ervaring met de ontwikkeling, optimalisatie en exploitatie van retailparken in Nederland als gevolg van haar beleggingen in grootschalige PDV-GDV locaties. Westpoort Vastgoed behartigt de vastgoedbelangen van de familie Roobol, die in Nederland naam maakte door de uitbouw van de winkelformule Roobol die actief is in de woninginrichting.

Namens verkoper Highbrook trad op Everglow. De belangen van kopers werden behartigd door De Mik Bedrijfshuisvesting, de technisch Due Dilligence is uitgevoerd door Ausems Vastgoed.

Laatste nieuws

WESTPOORT VASTGOED VERKOOPT KANTOREN AAN MEERDERVOORT

WESTPOORT VASTGOED VERKOOPT KANTOREN AAN MEERDERVOORT

Het kantoorgebouw aan de Henry Dunantstraat 32-40 in Amersfoort en het kantoorgebouw aan de Pascalstraat 15 in Ede wisselen van eigenaar. Beide gebouwen in handen van Westpoort Vastgoed zijn verkocht aan Meerdervoort®.

Share This