Westpoort Vastgoed en Stevast Baas & Groen starten woningontwikkeling in Spijkenisse

07 juli 2020

7 JULI 2020 – Arie Roobol van Westpoort Vastgoed en Arco Smit van Stevast Baas& Groen hebben op 16 juni een overeenkomst getekend met wethouders Jan Willem Mijnans, Martijn Hamerslag en Igor Bal van de Gemeente Nissewaard. Hiermee is het startsein gegeven voor de herontwikkeling van het Kolkplein.

Kolkplein: van winkel- naar woongebied. De gemeente is druk bezig om de leegstand van winkels in het centrum te verminderen. Conform de ‘Herijking Meerjarenvisie Stadscentrum Spijkenisse’, de toekomstvisie van de stad ‘Nissewaard naar 2040’ en ook het beleid van de Provincie, verandert het Kolkplein van winkel- in woongebied. Hiermee wordt de leegstand van de winkelpanden verminderd en wordt ook ingespeeld op de behoefte aan meer woningen in Spijkenisse.

De gemeente en ontwikkelaar Haagsebaan Vastgoed (een samenwerking tussen Westpoort Vastgoed en Stevast Ontwikkeling) hebben daarover afspraken gemaakt, vastgelegd in gesloten overeenkomsten.

Uitvoering De verwachting is dat de winkelpanden vanaf medio 2021 gesloopt worden, waarna de bouw van de woningen op de locaties Kolkplein en aan de overzijde van het Kolkplein (hoek J.M. den Uylllaan en Schenkelweg, Blok 45) kan starten. Er worden meer dan 200 appartementen en woningen in verschillende prijsklassen gerealiseerd. Het gaat daarbij om zowel huur- als koopwoningen.

Wethouder Mijnans: ‘Ik ben er erg blij met de herinrichting van het Kolkplein en omgeving. De winkels aan het Kolkplein maken plaats voor woningen, wat resulteert in een mooiere entree van het centrum, een compacter winkelgebied en minder leegstand én we komen tegemoet aan de vraag naar meer woningen in Nissewaard’.

‘Mooi om mee te mogen werken aan de transformatie van dit gebied, waar veel gebeurt en gebouwd wordt. De realisatie van een nieuwe entree voor het centrum waar al vanaf de jaren negentig over gesproken wordt’, zeggen Arie Roobol en Arco Smit van Haagsebaan Vastgoed.

De provincie Zuid-Holland heeft, o.a. door een financiële bijdrage, de totstandkoming van deze  ontwikkeling mede mogelijk gemaakt. De betrokken provinciebestuurders Anne Koning en Willy de Zoete zijn dan ook verheugd over het sluiten van de overeenkomsten. Belangrijke provinciale doelstellingen komen hierdoor dichter bij realisatie, te weten aanpak leegstand, concentratie winkelvoorzieningen en versnelling van de woningbouw.

Stevast Baas & Groen is een zelfstandige projectontwikkelaar. Zij ontwikkelen zeer divers, van enkele woningen tot complete gebiedsontwikkelingen. Deze projecten worden gerealiseerd in woningbouw, maar ook gebouwen met maatschappelijke of commerciële doeleinden en verschillende combinaties., De ontwikkelingen zijn gericht op het creëren van een leefomgeving waar mensen graag willen verblijven en verbeteren de kwaliteit van de bestaande omgeving.

Westpoort Vastgoed is belegger, ontwikkelaar en beheerder van een commercieel vastgoedportefeuille bestaande uit kantoren, winkels, bedrijfsruimten en PDV/GDV locaties. Westpoort Vastgoed behartigt tevens de belangen van de vastgoedportefeuille van de familie Roobol. Deze ontwikkeling in Spijkenisse past binnen de doelstelling van Westpoort om de portefeuille uit te breiden met de categorie woningen.


Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Haagsebaan Vastgoed BV: Joëlle Graafland, J.graafland@stevast.nl,  tel. 010 – 452 38 02.

Laatste nieuws

Retail Estates en Westpoort Vastgoed verwerven Tref Center Venlo

Retail Estates en Westpoort Vastgoed verwerven Tref Center Venlo

Retail Estates en Westpoort Vastgoed verwerven Tref Center Venlo. Het Tref Center in Venlo is grotendeels in handen gekomen van twee nieuwe eigenaren; het Belgische beursgenoteerde Retail Estates en de Nederlandse private investeerder Westpoort Vastgoed.

WESTPOORT VASTGOED VERKOOPT KANTOREN AAN MEERDERVOORT

WESTPOORT VASTGOED VERKOOPT KANTOREN AAN MEERDERVOORT

Het kantoorgebouw aan de Henry Dunantstraat 32-40 in Amersfoort en het kantoorgebouw aan de Pascalstraat 15 in Ede wisselen van eigenaar. Beide gebouwen in handen van Westpoort Vastgoed zijn verkocht aan Meerdervoort®.

Share This